{ "title": "Anestezi Bölümü", "image": "https://www.anestezi.gen.tr/images/anestezi-bolumu.jpg", "date": "20.01.2024 13:16:29", "author": "Nebihe", "article": [ { "article": "Anestezi bölümü ameliyat sırasında hastanın uyutulması ve tıbbi konularda hekime yardımcı olacak sağlık elemanlarının yetiştirildiği bölümdür. Anestezi teknisyeni diye adlandırdığımız bu kişiler devlete, üniversitelere ya da özel hastanelere görev yapabilmektedir. Günümüzün mesleklerinden olan anestezi teknisyenliği için elemana ihtiyaç olması nedeniyle mezunlar kısa sürede iş bulabilmektedir. Birçok öğrenci anestezi bölümünü işitmekte fakat bölümle ilgili bilgisi olmaması nedeniyle seçmekte kaygı duymaktadır. Bu nedenle bu yazımızda anestezi bölümü hakkında bilgi arayanlar için gerekli olan yeterli bilgiyi sağlayacağız.

Anestezi bölümünün amacı: Anestezi bölümünde amaç ameliyat sırasında hekime yardımcı olacak, hastanın uyutulması ve benzeri durumlarda ameliyatta bulunacak sağlık elemanlarının en iyi şekilde yetiştirilmesidir. Bu bölümde anestezi teknisyeni gerekli bilgileri ve becerileri edinerek sağlık elemanı olmayı hedefler.

Anestezi bölümünde bu mesleği yapmayı hedefleyenler için belli başlı bazı özellikler gerekir. Kişi meslek seçiminde ince eleyip sık dokumalıdır. Mesleğe uygunluk ilerleyen dönemler için önemlidir. Anestezi bölümü için kişide olması gereken özellikler ise şunlardır;
Anestezi bölümü okuyanların görevleri
Anestezi bölümünde kullanılan aletler ve malzemeler

Anestezi teknisyeni ameliyatlarda doktor kontrolünde hastayı uyutan kişidir. Ayrıca ameliyat süresince ve hasta uyanıncaya kadar geçen sürede de hastanın genel sağlık durumunu izler. Anestezi bölümü okuyanlar yukarıda saymış olduğumuz görevleri yerine getirir. Bu görevleri uygularken de şu alet ve malzemeleri kullanırlar.
Anestezi bölümü ile ilgili diğer bilgiler

Anestezi bölümü mezunları ameliyat yapılan tüm sağlık kurumlarında çalışabilmektedir. Bu kişiler kokunun yoğun olduğu kapalı bir ortamda çalışmakla birlikte, hastalarla, hemşirelerle, doktorlarla ve diğer tüm sağlık personelleri ile iletişim halindedirler. Anestezi teknisyeni olarak çalışan anestezi bölümü mezunları devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, doğum evlerinde, özel kliniklerde ve üniversite hastanelerinde çalışma imkânı bulabilmektedir. Bölümün avantajı ise kolayca iş bulunabilmesi ve bu meslekle ilgili mezunlara gerek duyulmasıdır. Sağlık söz konusu ise her zaman bu alanda çalışanlara ihtiyaç duyulacaktır.

Gelelim en önemlisi ve en merak ettiğiniz soruya eminim ki birçoğunuz bu mesleği seçmek için hangi eğitim yolunu izlemem gerekiyor? Diyorsunuzdur. Anestezi bölümünü seçmek istiyorsanız ilk öğretim 6-7-8. Sınıflarda gerçekleştirilen SBS sınavı sonucuna ve yıl sonu başarı puanının da eklenmesi ille elde edilen Genel Orta Öğretim Yerleştirme Puanına sahip olmaktır. Anestezi bölümü için eğitim süresi 4 yıldır ve bu süre sonunda mezun olanlar ön lisans programlarına sınavsız geçiş için başvurabilmektedir. Ön lisansı tamamlayan öğrenciler için de mesleğin kapısı açık ve iş bulma olanakları da geniştir.
" } ] }