Spinal Anestezinin Yan Etkileri

Spinal anestezi sonrasında başın dik tutulmaması halindekafa içi kraniel basıncın artmasıyla aşırı baş ağrısı görülebilir. (Genç hastalarda daha çok görülür), mide bulantısı, düşük tansiyon da görülebilir.

Spinal anestezi yapılırken çıkabilecek sorunlar: iğnenin kırılması, yanlışlıkla damar içine enjeksyon yapılması, bulantı kusma, baş dönmesi, tansiyonun aniden düşmesi, solunum yetersizliği (Seviyenin yükselmesiyle.
)
21.01.2024 08:26:28
Spinal Anestezinin Yan Etkileri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Spinal Anestezinin Yan Etkileri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

160 Yorum Yapılmış "Spinal Anestezinin Yan Etkileri"
Merhaba ben 6 gun oldu spinal anestezi olali bas agrisi ayakta veya oturdugun zaman oluyor ama az yuksek yastikta yattigin zaman geciyor
rifat . 08.03.2014
Yaklasik 4 gun once kil donmesi ameliyati oldum spinal anestezi uygulandi. Iki gun oncesine kadar gayet iyiydim sonrasinda siddetli bas agrisi ve kusma meydana geldi. Ameliyat bolgemde hicbir sorun yok ama o bas agrisi olumdem beter. Sivi faZlasiyla tukettim.ama banamisin demedi. Buraya yazmamin sebebi ameliyat olack olan varsa kesinlikle spinal anesteziyi tavsiye etmiyorum hem de kesinlikle
kader . 22.01.2014
Kimseye onermiyorum 4. Gunumdeyim hala bir gram agrim azalmadi kola kahve ve bol bol su icmemizi oneriyorlar ama bi faydasini goremedim ortalama kac gun suruyor bu agri?
Mert . 27.06.2013
Doğum yaptım ve bacaklarım hasar meydana geldi sendrom geçiriyorum. İlk günlerde başım yerinden çıkacakmış gibi ağrıdı ne diyim allak bullak oldum Allah bildiği gibi yapsın.
Ayşenur . 09.02.2021 21:06:02
Bugün ameliyat olalı 4. günüm bu beşinci ameliyatm 4ü genel anesteziydi bunu hemşirelerin ısrarı üzerine lokal yaptık Allahım tövbeler olsun ya rabbim binnqs ağrısı insanın dünyasını karartıyor neden insanlara bunu yaptıklarını gerçekten merak ediyorum uyanma süreci uzun sürüyor uğraşmak istemiyolar hakkımı helal etmiyorum hiç birine 4 gündür ne çektiğimi bir ben bilirim bir de Allah valla aklınız varsa spinall olmayin.
Fatma . 01.09.2019 14:36:02
2 gün önce sağ dizimde menisküs ameliyatı oldum ancak dünden beri müthiş baş boyun bel ağrısı var yataktan kalkamıyorum bütün bunlar normal mi..
Cağla . 24.05.2018
Sol varikosel ameliyatı oldum spinal anestezi 5.gun hala yataktayim kafamı kaldıramıyorum iştahsızlık ilaçları icçmek için zorda olsa bir dilim ekmek yiyebiliyorum inşaallah bu gün geçer
Kenan . 13.04.2018
3.gun bugun tuvalet disında yataktan cıkarmaz haldeyim. İnanılmaz bir baş ve boyun agrısı yasıyorum
Ozlem . 16.01.2018
Merhaba, Yaklaşık 1 hafta önce ÖN ÇAPRAZ BAĞ ameliyatı oldum. Belden aşağısına anestezi uygulandı, Ameliyat başarılı geçti fakat 1 hafta olmasına rağmen kaval kemiğimin bölgesini hala hissetmiyorum, Narkozlu gibi duruyo hissetmiyorum, Parmağımla bastırınca deri içeride basık kalıyor sonra tekrar düzeliyor. doktoruma sordum normal dedi geçer dedi. Bide sizden duymak isterim hocam normal mi gerçekten ?
Hüseyin Avşar . 01.11.2016
Hemoroid ameliyatı oldum. Bu gün epudural anestezinin 5. günü. İlk 3 gün ameliyat yeri ile uğraştım, buraya kadar normal, 4. gün birdenbire müthiş bir bel ağrısı başladı yataktan tuvalete mini adımlarla çok zor acılar içinde gidiyorum su içiyorum aradbirde olsa kahve içiyorum ama şu ana kadar bel ağrısı geçmedi. bel ağrısından dolayı ameliyat acısı hissetmiyorum Ne zamana iyileşir bilmiyorum. Baş ağrısı ve mide bulantısı çok hafif ve bir iki sefer oldu, birde çok minik sağ bacakta bir iki kasılma oldu.
Mürsel (sakın olmayın) . 26.06.2016
bende 3 ay önce spinal yöntemiyle ameliyat oldu kendım hemsireyim ilk gunhıcyatmadım hastaneden kucagımda cocukla yuruyerek geldımeve ama sonra 1ay boynumu cevıremedım cocugu emziremedim şimdide ignenin yeri agrımaya başladi ve sırt agrısından dık oturamıyorum herkeze ve bana allahtan acil şifa diliyorum.
beste . 17.10.2015
2 hafta önce böbrek taşı ameliyatı oldum spinal anesteziyle a keşke olmasaydımda o ağrıları çekseydim arkadaşların anlattığı gibi baş ağrısı ve bel ağrısı öldürüyor insanı şu anda hafifledi ağrılarım çoşükür ama sol kolumda uyuşma ve sağ bacağımda kasılma oluyor eğilemiyorum eğildiğim zaman belimi çekiyorlar sanki iğne vurulan yer hani bununla ilgili yardımı olacak varsa yazsın lütfen korkuyorum başka şeyler olcek diye
halil . 23.08.2015
1 ay spinal yöntemle kıl dönmesi ameliyatı oldum ameliyat öncesi ve sonrası çok rahattı ama etkisi geçince ameliyat yerinde ağrılar başladı fazla değil normal ağrı sonrasında ağrı kesici yaptılar azaldı ameliyat sonrası baş ağrısı bel ağrısı vb. ağrılar yaşamadım bol bol sıvı tükettim (asit içermeyen)fazla ayakta dolaşmadım şimdi de varikoselden aynı spinal yöntemle ameliyat olmayı düşünüyom bakalım doktorun önerisi hangi yönde olur
mahir toprak . 21.08.2015
merhabalar bende spinal anestezi ile kıl dönmesi ameliyatı oldum ama bi sorun yaşamadım lakin ameliyat sonrası bol bol su ve meywe suyu tükettim fazla ayakta durmadım tabiki de bu durum bünyeden bünyeye değişiyo olabilir
kalay . 21.08.2015
Yasim 19 spinal anesteziyle kil donmesi ameliyati oldum doktorlarin ihmalkarligi hic bir yan etkiden veya sonrasinda yapmam gerekenlerden bahsetmemeleri oldu.basim oyle bir agriyor ki gozlerim patlayacak sanki.a, eliyati olali 3 gun oldu ilk gun haric inanilaz bel sirt boyun ve bas agrisiyla birlikte cekilmez bir mide bulantisi yasiyorum.dun 6 kez kustum hastaneye gittim serum yedim biraz etkisi oldu da uyuyabildim .simdi de kafein tuket dedikleri icin kola icip duruyorum umarim daha iyi olurum.2 gunde 2 kilo kaybettim kusmalardan sonra bir sey yiyememeye de basladim iyilesmeyi sabirsizlikla bekliyorum bir daha asla spinal anestezi yaptirmayi dusunmuyorum .
ozan . 17.08.2015
her bünyede farklı etki gösteriyor. benim ameliyattan 4 saat sonrası başladı. ve 4 günde tamamen geçti. anestezistime danıştım. bu yan etkinin her hastada olmayacağını fakat olan hastalarda bir daha yapılmaması gerektiğini belirtti. Bol kahve-su minimal hereket (ben o halde işe gittim)
caner . 15.08.2015
Arkadaşlar cuma günü varikosel amaliyatı oldum spinal anestezi ile akşamında ayağa kalktıgımda 1saat durabildim inanılmaz bas ve boyun ağrısı boynumu bedenim reddediyor sanki yataktan kalkamaz oldum psikolojim bozuldu bu ağrılar ne zaman biticek bilmiyorum anestezi uzmanının beceriksizligi diye düşünüyorum
mustafa . 14.06.2015
Buna kesinlikle baş ağrısı denmez omuz ve ensedeki bütün kaslar kopma derecesinde kasılıyor yatıyosun yatılmıyor, kalkıyosun oturulmuyor sebebi de anestezi doktorunun beceriksizliği omurilik sıvısını dışarıya fazla kaçırması vücut bunu yerine tekrar koyuncaya kadar dengesizleşiyor.
savas . 26.05.2015
yataktan kalktım mı baş ağrısı öldürüyor spinal anestezi herkese farklı etki mi yapıyor 9 gün oldu yataktayım hastalığımı unuttum yeni belam spinalin yan etkisi baş ağrısı su içmekten denizanasına döndüm
hüseyin . 23.05.2015
4 gün önce spinal anesteziyle ufak bir ameliyat oldum ameliyat yerim hiç acımıyor fakat ilk gün bel agrsından yerlerde süründüm, ikinci gün felaket baş ağrısı başladı kahve su içe içe bi hal oldum kimse bana hastanede dik dur oynama kahve ic vs demedi bi kac gune gecmezse gidip sorucam hesabini hayatimda boyle agri gormedm kafami kaldiramiyorum..Gecerse naptim kac gune gecti yine yazarim herkese cok gecmis olsun. Allaha emanet olun .
iyice bilgi almadan olmayın . 12.03.2015
arkadaşlar aynı ağrıyı şöyle çözüm buldum;kafanıza özellikle boynunuza kulaklarınıza BOL BOL ÇOK SOĞUK SU dökün.Yataktan kalkarken başınızı direk kaldırmayın ,kademeli olarak dik olmayan pozisyonda yavaş yavaş kaldırın.enseye dökülen soğuk su ağrımı geçiçi olarak geçiriyor.hepimize acil şifalar
yusuf . 15.01.2015
3 gün önce spinal anestezi ile ameliyat oldum. ertesi sabah boyun kasılması ve baş ağrıları başladı. beraberinde mide bulantısı ve baş dönmesi. hastaneden eve ( 15 dk mesafe) zor geldim. şimdi ağrı ve kasılmadan dolayı oturamıyorum. bol su tükettim neskafe ve çay içtim. dr. birkaç güne geçer dedi umarım öyle olur. anestezi dr. ameliyattan önce hiç bir uyarıda bulunmadı, bu anestezinin yan etkileri olabileceğinden bahsetmedi. acaba bu sorunlar dr hatasından mı yoksa bünyeye bağlı olarak mı gelişiyor? bir daha asla spinal anestezi olmam.
türkan . 12.01.2015
Spinal anestezi ile 3 gün önce ameliyat oldum.Açıkçası buradaki yorumları sonrasında okuyucunda bir an çok koktum allaha şükür hiç bir ağrım sızım olmadı. Sadece ameliyat sonrası uyuşukluğun geçmesini beklemek sıkıcıydı.
Çağdaş . 09.01.2015
Kıl dönmesi ameliyatını spinal anestezi ile oldum. Anestezist, hiç bir yan etkisinden bahsetmeden beni ikna etti. Şimdi ameliyat sıkıntım hiç yok ama baş, boyun ve bel ağrısından ayağa kalkamıyorum. Her şey 24 saat sonra başladı. Yaptırmayın.
Ozmen . 25.12.2014
gerekirse bagıra cagıra ölün ama bu anesteziyi yaptırmayın..yaptıracaksanızda uzun sure hareketsiz kalip yataktan cikamamayi goze alin..ameliyatin agrisini hissetmemeyi gectim parmagim koptugunda bu kadar canim yanmamisti..bas agrisi olarak kucumsenecek bir agri degil bu..
kursat . 03.12.2014
carşamba günü spral ameliyatı oldum 24 saat hic birşey yoktu sonrası malum işin tersi bana kimse demedi bol su icdiye ben bunu 3, gün öğrendim tabi o gün 3 günlük su tükkettim sanırm bu cok narkoz vermlerinden dolayı oluyor gibi
suat . 16.11.2014
1 hafta önce spinal anestezi ile kıl dönmesi ameliyatı oldu , ameliyattan sonra yardım olmaksızın kalkarak hastane kantinine giderek doktorun önerdiği gibi kahvemi yudumladım , herşeyy çok güzeldi ,, taaki ertesi gün sabah kalkamayana kadar ,1 haftadır yatıyorum , denemeğim hiçbişey kalmadı , boyunda korkunç bir ağrı ile yaşıyorum artık ...
Fatih . 15.11.2014
15 gün önce spinal anestezi ile sezeryanla doğum yaptım,yorumları okudum şok oldum ben gayet memnun kaldım sağlığımda gayet iyi
zehra . 02.11.2014
hastaneye turp gibi gittim böbrek taşı ameliyatı oldum alçak sürünmeyle eve geldim. kafamı kaldırmıyorum.
hakkı . 25.10.2014
Ben 19 Eylül,de spinal anesteziyle doğum yaptım hafif bel ağrısı dışında hiç şikayetim olmadı.Mide bulantısı baş ağrısı olur dediler fakat çok şükür olmadı sanırım bünye meselesi tabi anestezi uzmanı faktörüde önemli bence.Herkese acil şifalar dilerim.
Zeynep . 09.10.2014

Genel Anestezinin Yan Etkileri

En belirgin etkiler, kusma ve mide bulantısı %10, boğaz ağrısı %10, düşük kan basıncı %3, ameliyat sonrası solunum desteği gereksinimi %3, anormal kalp ritmi %1, yü...
Devamını Oku

Lokal Anestezi

Lokal anestezi, genellikle ufak bölgelerde uygulanacak cerrahi girişimlerde kullanılan bir anestezi türüdür. Lokal anestezi ile sadece operasyon gerçekleşece...
Devamını Oku

Anestezi Nedir ?

Anestezi nedir? Bir hastalığın tedavisi nedeni ile uygulanacak ameliyatlarda, hastanın ağrıya maruz kalmasını, rahatını ve uygulanacak işlemlere dayanık...
Devamını Oku

Anestezi Muayenesi

Bir kişinin hayatı boyunca herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle ameliyat geçirme olasılığı çok düşüktür.Çok nadir yaşadığı böyle bir ...
Devamını Oku

Anestezi Bölümü

Anestezi bölümü ameliyat sırasında hastanın uyutulması ve tıbbi konularda hekime yardımcı olacak sağlık elemanlarının yetiştirildiği bölümdür. Anestezi tekni...
Devamını Oku

Anestezi Öncesi Yapılan Testler

Anestezi değerlendirmesinde: akciğer filmi, elektrokardiyografi (Genellikle 40 yaşından büyük hastalarda istenir), kan sayımı, karaciğer ve böbrek fonksiyon te...
Devamını Oku

Anestezi Teknisyeni

Anestezi Teknisyeni, hastaların uyutulma işlemi ile ağrıya duyarsız hale getirilmesini ve hekim tarafından talimatlara uygun olarak, anestezi işlemlerin...
Devamını Oku

Genel Anestezi Nasıl Uygulanır?

Genel anestezi yaygın inanışın aksine ağız ve burundan solutulan gazlar ile uygulanmaz. Bu tür yöntemler olsa da günümüzde uygulanan modern anestezi teknikleri...
Devamını Oku

Spinal Anestezi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hastaya damar yolu açılır, tansiyon aleti ve ekg elektrodları bağlanır, hastanın durumu göz önünde bulundurulur ameliyat öncesi anestezi uzmanı taraf...
Devamını Oku

İnhalasyon Anestezikleri

İnhalasyon anestezikleri, tıbbi müdahale öncesinde hastanın hissizleştirilmesi için nefes yolu aracılığıyla aldığı medikal içeriklerdir. Anestezi ise ...
Devamını Oku

Spinal Anestezi

Spinal anestezi, bel bölgesi altında bulunan organlara yapılacak operasyonlarda kullanılan anestezi türüdür. Genel anestezi alamayan hastalarda da bu yöntem ...
Devamını Oku

Genel Anestezi

Genel anestezi, hastanın hayati fonksiyonlarında farklılık olmaksızın, geçici bilinç kaybı yaşamasına ve reflekslerinde azalmaya neden olan tıbbi uygula...
Devamını Oku

Anestezik Mortalite ve Morbidite Nedenleri

Beşeri Nedenler Anestezik ölümlerin yarısına yakınında nedenin anestezi uygulaması, cerrahi işlem, hasta ve araç/gereç yönünden beşeri hata ve yetersiz ...
Devamını Oku

Anestezi

Anestezi, hastalarda cerrahi uygulamalarda ameliyat öncesinde ve sonrasında ağrı duymamalarını sağlayan, konforu oluşturan, uygulanan girişime tahammülü...
Devamını Oku

Bölgesel Anestezi

Vücudun bir kısmının; (Kol, bacak, göğüs vs.) iğne yapılarak uyuşturulmasına "Bölgesel Anestezi" denilir. Bunun da spinal, epidural, sinir bloğu gibi çeşitleri vard...
Devamını Oku

Anestezi Odasında Neler Vardır?

Ameliyathanede anestezi için ayrılan bölümde anesteziyle ilgili bazı araç ve gereçler bulunur. Bunlardan birisi anestezi makinesidir. Anestezi vermek amacıyla hasta...
Devamını Oku

Epidural

Epidural, vücutta belirli alanlarda oluşan ağrı iletimini engelleyen, bölgesel anestezi türünde bir anestezidir. Mutlaka deneyimli bir doktor tarafından...
Devamını Oku

Anestezi İlaçları

Anestezi İlaçları: Anestezi ameliyat olacak hastaların acıyı daha az hissetmeleri için tıbbi yapılan bir uygulamadır. Anestezinin kelime anlamı zaten hissizl...
Devamını Oku

Genel Anestezi Ne Kadar Güvenilir?

Modern monitörler, daha iyi ilaçlar ve en önemlisi bunları kullanabilecek anestezi uzmanlarının varlığı anesteziyi gün geçtikçe daha güvenilir hale getirmektedir. 1...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Genel Anestezinin Yan Etkileri
Lokal Anestezi
Spinal Anestezinin Yan Etkileri
Anestezi Nedir ?
Anestezi Muayenesi
Son Forum Konuları
Anestezi Görevleri Arasında Postop Ve Hasta Transfer Varmı?
epidural anestezi ile dogum yapti
Anestezi Tanısı
Genel Anestezi Sonrası
Rinoplastis
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024